Ahuja Terrace Lounge

Embassy Woods, Bangalore

Client : Amit Ahuja

Project Type : Residence

Area : 1,500 sqft

Year : 2017 - 2018 

Status : Completed

Team : Azeez Izzy, Nikhil Cariappa

       Taking the lift right to the top away from the hustle and bustle of the hectic Bangalore roads below you, entering a  contemporary space that transports you into a sophisticated green environment where you can relax and unwind with a 360 degree view of the city. 

 

       The space is divided into a covered dining / bar , an open to sky outdoor garden with a unique stone corner seating where you can enjoy a hookah and an internal entertainment room complete with a pantry and powder room.

 

       As you look up at the ceiling in the  internal entertainment space you realize the wonderful detail chip board that has been used to bring warmth to the space where it has been individually installed to highlight the metal structure.

 

        Your gaze is then carried from the ceiling down to the massive wooden swing that is the pièce-de-résistance held together with the help of ropes.

       The swing is located perfectly between the internal and external space where it could be used to enjoy the view of the garden on one side or to view the TV on the other.

© Mr. Blueprint 
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle